image image image image
Med över 90 procent av rösterna blev Örjan Kihlström Årets kusk för Ă„ttonde gĂ„ngen. "2016 var ett helt sagolikt Ă„r, ett sĂ„dant Ă„r som jag förmodligen aldrig fĂ„r uppleva igen, sa kuskvirtuosen."
Peter Untersteiner tilldelades den tunga titeln Årets trĂ€nare pĂ„ travgalan. Hans stall var med 28 miljoner kronor insprunget vinstrikast i Sverige 2016. PĂ„ bilden segern i Konung Gustaf V:s pokal med Poet Broline. Foto: Sidmakarn.
Darling Mearas med sin trÀnare Stefan Persson segerdefilerar efter segern i Svenskt Trav-Oaks 2016.
Readly Express trÀnad av Timo Nurmos vinner Svenskt Travderby 2016.

TravtrÀnarnas Riksförbund

Lönebilaga hÀstskötare och övrig personal

Lönebilaga hÀstskötare och övrig personal

För tiden 1 juli 2016— 30 juni 2017 höjs utgĂ„ende lönen med 2,2% för den som Ă€r anstĂ€lld den 1 juli 2016. LĂ€s mer...

TvÄ nya styrelsemedlemmar

Efter Ärsmötet kunde vi hÀlsa tvÄ nya styrelsemedlemmar vÀlkomna.  Hanna Olofsson ersatte Jan-Olov Persson och Peter G Norman ersatte Erik Adielsson. Hanna har varit adjungerad i styrelsen under tvÄ Är medan Peter Àr ny. BÄde Erik och Jan-Olov avböjde omval.

 

 

Protokoll ST:s reglementskommité 11 april 2016

Protokoll fört vid sammantrÀde i ST:s reglementskommitté den 11 april 2016 i HÀstsportens Hus, Stockholm

Deltagare: Staffan Falk (ordförande), Erik Adielsson, P-O Grannas, Petter Johansson, Mia Karlsson, Staffan Osterling, Antti Rautalinko, Dick Sjöberg och Göran Wahlman (sekreterare)

 

LĂ€s mer...

Inbjudan till Arbetsmiljöutbildning för A-trÀnare

Svensk Travsport och TravtrĂ€narnas Riksförbund bjuder gemensamt in samtliga A-trĂ€nare till en heldags arbetsmiljöutbildning. Utbildningen leds av Ernst Åslund som Ă€r arbetsmiljökonsult med sitt företag Arbetsmiljö i Norr, och har en gedigen erfarenhet av arbetsmiljöomrĂ„det. Han har till exempel jobbat med ArbetsmiljöfrĂ„gorna inom Svante BĂ„ths företag utanför Sundsvall.

 

LĂ€s mer...

Motion frÄn TR till ST:s fullmÀktige


Motion till STs FullmÀktigemöte 20 april 2016

TidsbegrÀnsad handlÀggning mellan ansvars- disciplinnÀmnd och överdomstol.

DÄ flera fall gÀllande djurskydd, disciplin och doping de senaste Ären haft sÄ lÄnga handlÀggningstider att det helt eller delvis strider mot Svensk Travsports vÀrdegrund samt TRs Code of Conduct men inte minst skadar svensk travsports trovÀrdighet yrkar vi pÄ reglementsÀndringar som tidsbestÀmmer en utredning. LÀs mer...

Årsmötet 2016

Årsmötet 2016 kommer att hĂ„llas den 12-13 april pĂ„ Wenngarn. Ev. motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 14 dagar innan mötet. Kallelse kommer att skickas till lokala ordf. senast 10 dagar innan mötet. Hör av er om annan Ă€n ordf. kommer till mötet.

Telefonmöten första mÄndagen varje mÄnad

PÄ styrelsemötet i nov. beslutades att hÄlla telemöte kl. 14 första mÄndagen varje mÄnad. Lokala föreningar eller medlem kan skicka in frÄgor som man vill att vi ska ta upp (Mail eller sms).

Protokoll frÄn telemöterna kommer att finnas pÄ vÄr hemsida under filken debatt.

TravtrÀnarnas Riksförbund kallar till höstmöte

Höstmöte kommer att hÄllas pÄ tre stÀllen för att sÄ mÄnga som möjligt skall kunna delta.

Vi kommer att gÄ igenom det nya anmÀlningssystemet. Sportansvariga frÄn ST kommer att nÀrvara och svara pÄ era frÄgor.
Vidare pÄ agendan kommer det att vara en diskussion om A-trÀnarnas viktigaste framtidsfrÄgor som TRs styrelse skall driva.
Kallelse via mail och sms kommer att skickas ut till samtliga A-trÀnare. Ni vÀljer sjÀlv vilken bana och plats som passar er.
Representanter för TRs styrelse kommer att nÀrvar pÄ samtliga möten.

Mötesdager och plats:

JĂ€gersro onsdag 14 oktober kl. 13.00
Solvalla onsdag 21 oktober kl. 13.00   (Nordinsalen)
BergsÄker onsdag 21 oktober kl. 13.00

Höjning av arbetsgivaravgifter för unga

Bakgrund

Regeringen har i sin vÄr Àndringsbudget föreslagit att i tvÄ steg ta bort reduktionen av socialavgifter för unga. Med stor sannolikhet kommer riksdagen i mitten av juni att fatta beslut i enlighet med regeringens förslag. Det innebÀr i sÄ fall att den första höjningen av arbetsgivaravgifter för unga sker den 1 augusti 2015 och den andra frÄn och med 1 juli 2016 dÄ avgifterna för unga blir samma som för alla anstÀllda.

TR vill redan nu informera om att för att fÄ ta del av reduktionen av socialavgifter för unga som nu gÀller mÄste semesterlönen ha betalats ut senast den 31 juli 2015.

Semesterlagen föreskriver (26 §) att semesterlönen ska betalas ut i samband med semesterledigheten. Detta innebĂ€r att det inte strider mot semesterlagen att semesterlönen betalas ut före semesterledigheten. Det viktiga Ă€r att utbetalningen sker i nĂ€ra anslutning till semesterledigheten, det vill sĂ€ga vid det löneutbetalningstillfĂ€lle som nĂ€rmast föregĂ„r - eller följer efter – semesterledigheten.

LĂ€s mer...

Rapport frÄn TRs Ärsmöte 13-14 april 2015 pÄ Steningevik

Mötet öppnades och den formella delen gav följande beslut. 26 delegater var kallade 22 var nÀrvarande. Kalmar och Visby var inte representerade.

Revisorerna gav styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsÄret 2014.

StĂ€mman gick pĂ„ valberedningens förslag och bestĂ€mde enl. följande: Ordförande för ytterligare ett Ă„r valdes Jan Halberg. Peter Eriksson, Bo Falsig och Jörgen Westholm omvaldes för ytterligare tvĂ„ Ă„r i styrelsen. Göran LĂ„ng och Glen Norman omvaldes som revisorerför ytterligare ett Ă„r. Valberedningen föreslog viss justering av ersĂ€ttningar: Ordförandearvode 25,000:- (tidigare 20,000:-) arvode till övriga styrelsemedlemmar 10,000:- (tidigare 0:-) Mötesarvode 1,000:- (oförĂ€ndrat) ErsĂ€ttararvode 1,000:- (tidigare 500:-) Medlemsavgiften till TR oförĂ€ndrat 500:- StĂ€mman valde omval för valberedningen 2015. StĂ€mman biföll Dalarnas förslag att ST/ATG gör en konsekvensanalys om en senarelĂ€ggning av starttiden för lunchtravet. Efter det att Ă„rsmötet avslutats presenterade TRs styrelse att man under Ă„ret kommer genomföra ett antal utbildning/förelĂ€sningar runt om i landet. Efter en god lunch kom först professor Ove Wattle SLU och presenterade sin utredning, tillsammans med veterinĂ€rerna Emma Odelros och Alexandra Axdal, om tĂ€vlingshĂ€starnas munhĂ€lsa. Det var en överraskande negativ verklighet vi fick ta del av. Ett stort antal av vĂ„ra tĂ€vlingshĂ€star har munskador!! Det fanns mĂ„nga orsaker till detta men hĂ€r har vi ett stort problem som vi omedelbart mĂ„ste ta tag i. Efter en kopp kaffe var det professor Lars Roepstorffs tur att presentera sin forskning om olika banors underlag och dess pĂ„verkan pĂ„ hĂ€stens belastning i rörelseaparaten. En oerhört intressant presentation av hans forskning som kom med en hel del nya ”sanningar” om banornas underlag. LĂ€s mer...

Fler artiklar...

Sida 3 av 6

<< Första < FöregÄende 1 2 3 4 5 6 NÀsta > Sista >>

hit counter joomla