image image image image
Med √∂ver 90 procent av r√∂sterna blev √Ėrjan Kihlstr√∂m √Örets kusk f√∂r √•ttonde g√•ngen. "2016 var ett helt sagolikt √•r, ett s√•dant √•r som jag f√∂rmodligen aldrig f√•r uppleva igen, sa kuskvirtuosen."
Peter Untersteiner tilldelades den tunga titeln Årets tränare på travgalan. Hans stall var med 28 miljoner kronor insprunget vinstrikast i Sverige 2016. På bilden segern i Konung Gustaf V:s pokal med Poet Broline. Foto: Sidmakarn.
Darling Mearas med sin tränare Stefan Persson segerdefilerar efter segern i Svenskt Trav-Oaks 2016.
Readly Express tränad av Timo Nurmos vinner Svenskt Travderby 2016.

Travtränarnas Riksförbund

Information om Travhästskötarexamen

Svensk Travsport och TR håller tillsammans på med att ta fram ett förslag till Diplomering av travhästskötare.
Diplomeringen kommer att innehålla olika moment både praktiska och teoretiska men övervägande kommer de vara praktiska. En travhästskötardiplomering innebär att man har yrkesmässiga färdigheter och tillämpad kunskap för yrket.

Läs mer...

Petri Salmela till 1000

Ikväll tog Petri Salmela klivet in i Tusenklubben för tränare när hans Andreas Sisu toppade elfte loppet på Gävle. Av dagens aktiva travtränare i Sverige är det med Petri Salmela endast 27 som klarat bedriften att ta 1 000 tränarsegrar.

‚Äď En milstolpe i min karri√§r. Det √§r stort och det k√§nns mycket bra, s√§ger Petri Salmela.

Läs mer...

Årsmöte

Travtränarnasriksförbund håller årsmöte på Solvalla 17 april 2013 kl. 10:00 i Big Noon salen.
Fullmäktige kallas enligt stadgarna.

Erik till 4000!

Erik Adielsson tog igår på Jägersro sin 4000:e seger, ett stort GRATTIS till honom!

Från travronden.se:

Erik Adielssons första seger i karriären togs en decemberdag 1992, med Mirandas Pride på just Jägersro, på den bana där Erik kan var varenda gruskorn ligger vid det här laget. Och detta trots att han numera har Solvalla som hemvist.

 

Lite drygt år 20 år senare kom alltså den fyratusende, just på Malmöbanan. Detta med Dan Åke Olsson-tränade Macho Look i klass I-försöket denna Jägersro-V75:a. Macho Look...vilken till att börja med var med i spetskörningen, kröp ner i rygg på ledande Åge Hornline, kom loss in på upploppet och slog sig först i en stenhård slutstrid.

 

‚Äď Jag har aldrig brunnit f√∂r n√•got s√• mycket som vad jag g√∂r f√∂r travet och att f√• den kicken som man kan f√• var tjugonde minut, ja det √§r unikt f√∂r den h√§r sporten. Jag trivs verkligen med mitt liv just nu och har s√•klart v√§ldigt m√•nga minnen fr√•n just J√§gersro, sade Erik Adielsson efter den historiska triumfen.

 

Grattis Torbjörn!

Solvallatränaren Torbjörn Jansson smög undan och vann sin seger nummer 4000 i karriären i det avslutande loppet på Solvalla på söndagen.
- Det är klart att lite speciellt är det ju att ta den här segern. Vi har kämpat på en tid nu och det är skönt att ha det gjort, sa jubilaren.

Läs mer...

Förändringar i Tävlingsreglementet

Svensk Travsport har genomfört en del förändringar i Tävlingsreglementet till 2013.

√Ąndringar i T√§vlingsreglementet 2013

Nedan listas de paragrafer i Tävlingsreglementet där viktiga ändringar görs, läs mer om dem i det fullständiga Tävlingsreglementet.

§ 2 - Banveterinär har rätt att av djurskyddsskäl avliva häst i samband med tävling
§ 9 - Riksdomare i stället för riksfunktionär
§ 33 - Startförbud i stället för startanmälningsförbud
§ 37 - Hästpass ska alltid vara med vid tävling
§ 40 - Alla hästar måste värmas på banan
§ 48 - Materialfel cirka 5 min, längre tid = strykning
§ 58 - Linjestart, startspår 5 = master
§ 61 - Körsven skyldig avbryta lopp vid påtaglig trötthet eller skada på hästen
¬ß 67 - Diskning f√∂r tr√§ngning ‚Äď l√§ttare f√∂r m√•ldomarn√§mnd att diska f√∂r f√∂rseelser under hela loppet
¬ß 81 - √Ėverklagandegr√§nsen s√§nks men √∂verklagandeavgift inf√∂rs ‚Äď 1 000, 3 000 eller 5 000 kronor beroende p√• antal k√∂rda lopp senaste 12 m√•naderna (avgiften √•terbetalas vid lindrad eller borttagen p√•f√∂ljd)

Här kan man ladda ner hela reglementet. >>

√Ėppet brev

TR hade styrelsemöte 24/10 då vi hade bjudit in flertalet av vara större tränare for att diskutera främst prispengar för 2013 och hur vi skall agera.

Det står i uttalande från ATG till pressen att prispengarna blir oförändrade 2013. Detta är inte sant då man kommer att sänka prisbudgeten 1 mars om inte en positiv utveckling sker i slutet av detta år eller i början av nästa.

Men när skall vi använda vår fond om inte nu, när den behövs som mest?

Till det öppna brevet i sin helhet >>

Branschvillkor som gör det enklare att äga travhäst

I samband med Svensk Travsports förtroenderåd på Jägersro travbana, undertecknade hästägarnas ordförande Björn Frössevi (bilden, till höger) och travtränarnas ordförande Jan Halberg (bilden, till vänster) nya branschvillkor, som gör det roligare och enklare att äga travhäst.

Läs mer...

Sida 6 av 6

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 Nästa > Sista >>

hit counter joomla