Branschvillkor som gör det enklare att äga travhäst

I samband med Svensk Travsports förtroenderåd på Jägersro travbana, undertecknade hästägarnas ordförande Björn Frössevi (bilden, till höger) och travtränarnas ordförande Jan Halberg (bilden, till vänster) nya branschvillkor, som gör det roligare och enklare att äga travhäst.

De nya branschvillkoren har Riksförbundet för Sveriges Travhästägare (RST) och Travtränarnas Riksförbund (TR) tagit fram tillsammans med Svensk Travsport. Dokumentet riktar sig dels till de tusentals som redan äger travhäst i Sverige, dels till alla de som är intresserade av att komma in i travsportens spännande värld som hästägare, men som känner sig osäkra. Många upplever att det är krångligt att bli hästägare och vet inte heller vad man ska förvänta sig av sin tränare. Kunskapsbarriärerna är stora.

De nya branschvillkoren mellan hästägare och tränare tar fasta på det. Genom tydliga avtal mellan ägare och tränare ökas tryggheten. Till avtalet hör en checklista som hjälper tränare och hästägare att gå igenom förutsättningarna för hästägandet.

– Vi är väldigt nöjda med de nya branschvillkoren och det känns extra roligt att de har fått växa fram i ett så positivt arbetsklimat. Både hästägarens och travtränarens intressen tillvaratas på ett rättvist sätt, säger RST:s ordförande Björn Frössevi.

Skiljenämnd inrättas

En viktig nyhet i det nya branschavtalet är inrättandet av en gemensam skiljenämnd för avtalstvister. Den bemannas av representanter för Svensk Travsport, RST och TR. Det innebär en kostnadseffektiv och skyndsam hantering för de som hamnar i tvist.

– Den egna skiljenämnden är banbrytande och det kommer att öka tryggheten för både tränare och hästägare. När de nya branschvillkoren dessutom är så tydliga och lättanvända rekommenderar jag både våra och RST:s medlemmar att använda dem, säger TR:s ordförande Jan Halberg.

Pressmeddelande från Svensk Travsport

hit counter joomla