Petri Salmela till 1000

Ikväll tog Petri Salmela klivet in i Tusenklubben för tränare när hans Andreas Sisu toppade elfte loppet på Gävle. Av dagens aktiva travtränare i Sverige är det med Petri Salmela endast 27 som klarat bedriften att ta 1 000 tränarsegrar.

‚Äď En milstolpe i min karri√§r. Det √§r stort och det k√§nns mycket bra, s√§ger Petri Salmela.

Petri Salmela, 49 år, kommer från Finland och lotsades in i travsporten genom välkände tränaren Timo Nurmos. Via en amatörlicens 1988 blev Salmela finsk proffstränare i Torneå 1993 för att den 25 september 1998 ta steget över gränsen till Sverige och travbanan i Boden.

Något Petri Salmela inte ångrat. Han tränar 80 hästar idag, varav 50 finns i Boden och övriga 30 på filialen Söderby Gård utanför Knivsta där de under april flyttar in i ett nytt modernt stall.

 

"Jag älskar det här jobbet"

‚Äď Jag √§lskar det h√§r jobbet. Det √§r mycket resande mellan Boden och Stockholm men det fungerar f√∂r¬†mig och¬†n√§r jag f√•r k√∂ra h√§star trivs jag som b√§st, ber√§ttar Bodenprofilen, som startat 2013¬†starkt och i √•r har det v√§l f√∂rsp√§nt med¬†ett v√§lfyllt stall med m√•nga lovande ungh√§star.

Petri Salmelas f√∂rsta stj√§rntravare var Plant the Seed, superstoet som travade in √∂ver 3,1 miljoner kronor och bland annat segrade i Gran Premio Freccia d¬īEuropa i Neapel och Prijs der Giganten i Hilversum 1993. Det skedde under tiden i Finland och som tr√§nare i Sverige¬†skiner¬†triumferna med Tender Bride i Breeders¬īCrown 1995 och My Love di Quattro i E3 2009 mest.

Här finns listor med de kuskar och tränare som funnit flest lopp genom tiderna. (per 31/12-2012)

hit counter joomla