Roger Walmann till 2000

"KÀrleken till hÀstarna min drivkraft"

– Att nĂ„ 2000 segrar som travtrĂ€nare kĂ€nns overkligt. Det hade jag aldrig i min vildaste fantasi vĂ„gat tro nĂ€r jag kom till Sverige för snart 22 Ă„r sedan. SĂ„ sammanfattar Roger Walmann (bilden) kĂ€nslorna nĂ€r han ikvĂ€ll jubilerade genom att ta sin 2 000:e trĂ€narseger med Pantholops körd av Örjan Kihlström pĂ„ Solvalla.

Det var pÄ senhösten 1991 som Roger Walmann lÀmnade Norge för att satsa pÄ en karriÀr i den svenska travsporten.

– Min ambition nĂ€r jag Ă„kte till Sverige var att bygga upp en verksamhet med ett 20-hĂ€starsstall och kunna försörja mig, sĂ€ger Roger Walmann.

Det blev mycket bÀttre Àn sÄ. Sedan mÄnga Är tillbaka Àr han en av landets mest framgÄngsrika travtrÀnare med runt 110 hÀstar i trÀning pÄ campen MÀlsÄker i Stallarholmen. Roger var en av de första som specialiserade sig pÄ att enbart trÀna hÀstar och istÀllet för att köra sjÀlv anvÀnda de frÀmsta kuskarna till sina hÀstar. Ett upplÀgg som stavade till succé.

Det Àr endast Ätta idag aktiva trÀnare i Sverige har lyckats passerat 2 000 segrar före Roger Walmann och en diger meritlista innefattar bland annat ett 40-tal segrar i de allra största loppen.

Fantastiska hÀstar och stora segrar

– Jag har trĂ€nat sĂ„ otroligt mĂ„nga fina hĂ€star och vill inte sĂ€tta nĂ„gon före nĂ„gon annan. Vad gĂ€ller stora segrar sĂ„ nĂ€mner jag gĂ€rna Habibs VM-seger frĂ„n den norska tiden, tre triumfer i Stochampionatet, liksom vĂ€rldsrekordet med Giant Diablo pĂ„ 1.08,5 i USA, men allra högst hĂ„ller jag segern i Svenskt Travderby med Colombian Necktie 2006, sĂ€ger Roger Walmann.

Nu 60 Är gammal promenerar Roger Walmann vÀgen till stallet klockan 06.15 varje morgon och som den utprÀglade tÀvlingsmÀnniska han Àr Äker han pÄ trav sÄ fort tillfÀlle ges. Travet Àr lika roligt och spÀnnande som nÀr han en gÄng började. Roger ger sin egen programförklaring:

– Jag Ă€lskar hĂ€star. De ger mig sĂ„ otroligt mycket och har alltid stĂ€llt upp för mig. KĂ€rleken till hĂ€starna Ă€r min frĂ€msta drivkraft.

Pressmeddelande frÄn Svensk Travsport

hit counter joomla