Uhrberg till 3000!

Thomas Uhrberg är en av landets främsta travtränare och kusk. I kväll (19/7-13) passerade han en milstolpe när han på Axevalla travbana tog sin 3 000:e seger i karriären tillsammans med Donna Di Quattro. Jägersrotränaren är därmed nummer 16 i den exklusiva samling av kuskar som firat 3 000-jubileum i Sverige.

 

 

‚Äď Det √§r h√§starna som fascinerar och driver mig, man blir aldrig full√§rd i det h√§r yrket. Visst √§r det en sp√§nning att k√∂ra lopp, men f√∂r mig √§r det √§nd√• tr√§ningen och att utveckla ungh√§star som √§r det viktigaste, s√§ger 51-√•rige Thomas Uhrberg, som idag tr√§nar 61 h√§star.

Thomas är uppvuxen på Halmstadtravet och började som lärling hos Thomas Nilsson. Blott 16 år gammal kom den första segern med Carlolus Aage på Jägersro 1979. Uhrberg minns fortfarande hur luckan kom från vinnarhålet och att segern kunde skrivas som lätt. Vägen till 3 000 segrar har sedan gått via Lord Hammering 1995 (1 000) och Brian Ås 2005 (2 000), båda på Jägersro. Championtitlar som kusk har Thomas på både Halmstad (3) och Jägersro (2).

Excellent favorithäst

Thomas Uhrberg blev egen tr√§nare 1984 och har varit verksam p√• Halmstad och √Öby, men sedan l√§nge √§r J√§gersro hemmabanan. Karri√§rens favorith√§st heter Excellens Ex, en elittravare och segerstaplare under 1990-talet som i Uhrbergs tr√§ning och k√∂rning bland annat vann Sweden Cup, Sverigeloppet och M√ľllers Memorial. Andra stj√§rntravare √§r danska derbyvinnaren Home Bl√•bjerg, Ausa T.Y.C. som tog hem Breeders¬ī Crown f√∂r 4-√•riga ston och Prada Pellini som toppade i Guldstoet.

Och vem är bäst av alla hästar du kört?

‚Äď Det √§r Hot Shot Knick, s√§ger Thomas Uhrberg. Under 2006 vann de bland annat Finlandia Ajo i Helsingfors, Olympialoppet i Turin och ett f√∂rs√∂k till Elitloppet.

På meritlistan som lånekusk finns också storsegrar med Colombian Necktie i Svenskt Travderby, Olympiatravet och Jämtlands Stora Pris med Gentleman och Sprintermästaren tillsammans med Ewing Turf.

Pressmeddelande från Svensk Travsport

hit counter joomla