Nyheter

Med anledning av...

Med anledning av Linn Anderssons skriverier på bla. Facebook om ekonomiska oklarheter hos A-tränare vill Travtränarnas Riksförbud klargöra vårt ställningstagande.
Alla A-tränare står under Svensk Travsports reglemente och är skyldiga att följa dessa bestämmelser. Det är Svensk Travsports ansvar att bevaka om tränarna efterlever detta ( skulder, konkurser, F-skattsedel etc.) Travtränarnas Riksförbund är ingen myndighet som skall bevaka/agera mot våra medlemmar. Det är Svensk Travsports ansvar. Travtränarnas Riksförbund står helt bakom vårt reglemente och kräver självklart att alla skall tävla på lika villkor. Vill påpeka att Linns påstående att flertalet tränare som  hon talat med, säger att man kontaktat TR i frågan, jag eller någon i styrelsen har inte kontaktas i frågan av någon medlem.

Styrelsen Travtränarnas Riksförbund

Vi staŐär upp foŐąr ATG

Ett spelbolag från Malta som i annonser lovar att betala 40 procent av sitt spelnetto tillbaka till sporten.
Eller:
Ett ATG som ägs av travsporten till 90 procent och som dessutom går bättre än sina konkurrenter.
Vilket alternativ är bäst för mig som driver en tränarrörelse?
Svaret är ATG.


Låt oss förklara varför:
Om man tittar i årsredovisningarna så har ATG under åren 2013 till 2016 ökat sin nettoomsättning med 11,3 procent. Huruvida det är bra eller dåligt är subjektivt.
Rent objektivt kan i alla fall konstateras att ATG gått betydligt bättre än såväl Svenska Spel som PMU i Frankrike som istället tappat i omsättning under samma period.
1,5 miljarder kronor betalar ATG ut till travsporten under 2017, den summan räknar vi med ska öka med 270 nya miljoner under 2018.   Läs mer...

TR söker administratör/informatör

TR söker administratör/informatör till vår hemsida för att förstärka informationen till våra medlemmar.
Arbetsuppgifter: sköta hemsida och övriga sociala medier. Timanställning ersättning enl. ök. God kunskap om Svensk travsport ett måste.
Intresserad? Ta kontakt med Staffan Osterling eller Jan Halberg senast den 10 juni 2017.

Protokoll fört vid sammanträde i ST:s reglementskommitté den 18 april 2017

Protokoll fört vid sammanträde i ST:s reglementskommitté den 18 april 2017 i Hästsportens Hus, Stockholm
Deltagare: Staffan Falk (ordförande), Erik Adielsson (deltog ej i § 2 angående körsvenner),  P-O Grannas, Petter Johansson, Maria Karlsson, Staffan Osterling, Antti Rautalinko, Dick Sjöberg och Göran Wahlman (sekreterare). Johan Untersteiner deltog per telefon (ej i § 2 angående körsvenner).

§ 1    Föregående protokoll
Protokollet godkändes och lades till handlingarna med följande kommentar. TR har genomfört en enkät bland sina medlemmar om tränaren ska vara bunden till lämnad skoinfo. Det var en ovanligt stor svarsfrekvens och en överväldigande majoritet ansåg att det alltid måste vara tränarens ansvar om denne vill ändra från barfota till skor. Vid eventuella problem med en enskild tränare är det bättre med personlig kontakt.

Läs mer...

Protokoll Licenskommittémöte 2017-04-12

Protokoll Licenskommittémöte 2017-04-12
Närvarande: Göran Wahlman (ordf), Mattias Stenby, Cay Mäkinen, Jan Halberg, Oskar Kylin-Blom, Maria Karlsson

1. A-tränare som blir av med F-skattsedeln Följande skrivning läggs till i Licensbestämmelserna samt den årliga Licensansökan:
Om A-licensinnehavaren får F-skattsedeln indragen under året ska Svensk Travsport underrättas om detta. Om en tränare är utan F-skattsedel dras licensen in. A-licensinnehavare som inte underrättat Svensk Travsport om indragen F-skattsedel, och Svensk Travsport på annat sätt erhåller kännedom om att F-skattsedeln är indragen, har inte rätt att få annan licenstyp under pågående kalenderår. Därefter beslutar ST:s licenskommitté, efter ansökan, om, och i så fall vilken typ, licens ska beviljas.
Om en A-tränare fått A-tränarlicensen indragen och därefter tar anställning hos annan tränare ska de hästar som följer med till den nye tränaren faktureras via TDS och löneutbetalningarna ska styrkas.
Detta ska uppdateras i Licensbestämmelserna och gäller from 24 april 2017.

Läs mer...

Stefan Melander fick guldnål nr 11

Vid årsmötet tilldelades Stefan Melander Travtränarnas Riksförbunds Hedersnål nr 11.
Stefan Melander har en mycket stark meritförteckning att se tillbaka på. Han har radat upp Grupp I-vinster på löpande band och den första togs när His Majesty vann VM-loppet på Yonkers Raceway 1995. Då satt Stefan själv i sulkyn och han guidade även Scarlet Knight till seger i Hambletonian Stakes 2001.

Vid mötet valdes André Eklundh till ny styelseledamot efter Bo Falsig som avböjt omval. André blev egen tränare nov - 2011 efter att ha arbetat hos Thomas Uhrberg i sex år. Han blev Stig H Johansson-stipendiat som lärling och vann bl a Guldklockan.


Fler artiklar...

Sida 3 av 12

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

hit counter joomla