Nyheter

TravtrÀnarnas Riksförbund kallar till höstmöte

Höstmöte kommer att hÄllas pÄ tre stÀllen för att sÄ mÄnga som möjligt skall kunna delta.

Vi kommer att gÄ igenom det nya anmÀlningssystemet. Sportansvariga frÄn ST kommer att nÀrvara och svara pÄ era frÄgor.
Vidare pÄ agendan kommer det att vara en diskussion om A-trÀnarnas viktigaste framtidsfrÄgor som TRs styrelse skall driva.
Kallelse via mail och sms kommer att skickas ut till samtliga A-trÀnare. Ni vÀljer sjÀlv vilken bana och plats som passar er.
Representanter för TRs styrelse kommer att nÀrvar pÄ samtliga möten.

Mötesdager och plats:

JĂ€gersro onsdag 14 oktober kl. 13.00
Solvalla onsdag 21 oktober kl. 13.00   (Nordinsalen)
BergsÄker onsdag 21 oktober kl. 13.00

Höjning av arbetsgivaravgifter för unga

Bakgrund

Regeringen har i sin vÄr Àndringsbudget föreslagit att i tvÄ steg ta bort reduktionen av socialavgifter för unga. Med stor sannolikhet kommer riksdagen i mitten av juni att fatta beslut i enlighet med regeringens förslag. Det innebÀr i sÄ fall att den första höjningen av arbetsgivaravgifter för unga sker den 1 augusti 2015 och den andra frÄn och med 1 juli 2016 dÄ avgifterna för unga blir samma som för alla anstÀllda.

TR vill redan nu informera om att för att fÄ ta del av reduktionen av socialavgifter för unga som nu gÀller mÄste semesterlönen ha betalats ut senast den 31 juli 2015.

Semesterlagen föreskriver (26 §) att semesterlönen ska betalas ut i samband med semesterledigheten. Detta innebĂ€r att det inte strider mot semesterlagen att semesterlönen betalas ut före semesterledigheten. Det viktiga Ă€r att utbetalningen sker i nĂ€ra anslutning till semesterledigheten, det vill sĂ€ga vid det löneutbetalningstillfĂ€lle som nĂ€rmast föregĂ„r - eller följer efter – semesterledigheten.

LĂ€s mer...

Rapport frÄn TRs Ärsmöte 13-14 april 2015 pÄ Steningevik

Mötet öppnades och den formella delen gav följande beslut. 26 delegater var kallade 22 var nÀrvarande. Kalmar och Visby var inte representerade.

Revisorerna gav styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsÄret 2014.

StĂ€mman gick pĂ„ valberedningens förslag och bestĂ€mde enl. följande: Ordförande för ytterligare ett Ă„r valdes Jan Halberg. Peter Eriksson, Bo Falsig och Jörgen Westholm omvaldes för ytterligare tvĂ„ Ă„r i styrelsen. Göran LĂ„ng och Glen Norman omvaldes som revisorerför ytterligare ett Ă„r. Valberedningen föreslog viss justering av ersĂ€ttningar: Ordförandearvode 25,000:- (tidigare 20,000:-) arvode till övriga styrelsemedlemmar 10,000:- (tidigare 0:-) Mötesarvode 1,000:- (oförĂ€ndrat) ErsĂ€ttararvode 1,000:- (tidigare 500:-) Medlemsavgiften till TR oförĂ€ndrat 500:- StĂ€mman valde omval för valberedningen 2015. StĂ€mman biföll Dalarnas förslag att ST/ATG gör en konsekvensanalys om en senarelĂ€ggning av starttiden för lunchtravet. Efter det att Ă„rsmötet avslutats presenterade TRs styrelse att man under Ă„ret kommer genomföra ett antal utbildning/förelĂ€sningar runt om i landet. Efter en god lunch kom först professor Ove Wattle SLU och presenterade sin utredning, tillsammans med veterinĂ€rerna Emma Odelros och Alexandra Axdal, om tĂ€vlingshĂ€starnas munhĂ€lsa. Det var en överraskande negativ verklighet vi fick ta del av. Ett stort antal av vĂ„ra tĂ€vlingshĂ€star har munskador!! Det fanns mĂ„nga orsaker till detta men hĂ€r har vi ett stort problem som vi omedelbart mĂ„ste ta tag i. Efter en kopp kaffe var det professor Lars Roepstorffs tur att presentera sin forskning om olika banors underlag och dess pĂ„verkan pĂ„ hĂ€stens belastning i rörelseaparaten. En oerhört intressant presentation av hans forskning som kom med en hel del nya ”sanningar” om banornas underlag. LĂ€s mer...

Skrivelse barfotaförbud

Domsjö 2014-12-30

TravtrĂ€narnas Riksförbunds styrelse har tisdagen 30/12 2014 sammankallat till ett telefonmöte ang. barfotadebatten som varit efter Åbys V75 dag 20/12 2014
Styrelsen har beslutat att godkÀnna ett generellt barfota förbud december, januari och februari.


Styrelsen kommer att stÀlla vissa krav pÄ Svensk Travsport vid genomförandet av förbudet:
‱ Banskötseln skall hĂ„llas optimalt pĂ„ de banor som tĂ€vlar under denna tid och hĂ„llas som om man skulle köra med barfotabalans.
‱ Forskning kring barfotatĂ€vlande hĂ€star. HĂ€r mĂ„ste ST krĂ€va ekonomiskt stöd frĂ„n exempelvis ATGs forskningsfond för att genomföra en forskning som TR tidigare krĂ€vt. Senast var efter vĂ„rt Ă„rsmöte 16 april 2014
‱ Att trĂ€narna sjĂ€lva fĂ„r avgöra vilken form av beslag deras hĂ€star skall tĂ€vla med under förbudstiden. TrĂ€naransvaret Ă€r strikt och vi anser att trĂ€narna Ă€r de som har mest kunskap om vad som Ă€r lĂ€mpliga hovbeslag att tĂ€vla pĂ„ med hĂ€nsyn till banunderlag och balans.

e.u.

Staffan Osterling
generalsekreterare TravtrÀnarnas Riksförbund

Code of Conduct

Code of Conduct för TravtrÀnarnas Riksförbund

VÄrt sÀtt
Medlemmarna i TravtrÀnarnas Riksförbund utgör en stor del av svensk travsport och vi vill bidra till att stÀrka travsportens trovÀrdighet. Det stÀller krav pÄ oss. Vi behöver en ansvarstagande ledning och medlemmar som gemensamt stÀller upp pÄ vÄra spelregler. Utmaningen Àr att det inte bara blir ett vÀlformulerat dokument utan att de riktlinjer vi kommer överens om ocksÄ sprids, följs och tillÀmpas.

Ladda ner dokumentet hÀr:

Höstmöte 19 november

TR kallar till höstmöte onsdagen 19 nov. kl. 9,30.
Plats Nordinsalen Solvalla
(Öppet möte ordförande i lokala föreningar Ă€r separat kallade)

Medverkande: Johan Lindberg och Petter Johansson frÄn ST. 
Nya anmÀlningssystemet-breddlopp-sportfrÄgor.
Erik Westberg kanal 75. FörÀndringar av sÀndningarna i tv.
TrÀnarfrÄgor: Code of Conduct, framtidsfrÄgor, frÄn lokala föreningar stÀllda frÄgor.  

Ladda ner dagordningen hÀr:

Fler artiklar...

Sida 6 av 12

<< Första < FöregÄende 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 NÀsta > Sista >>

hit counter joomla