Nyheter

Stort engagemang i barfotafrÄgan

”Vi behöver mer faktaunderlag för att kunna göra det bĂ€sta möjliga för hĂ€starna i frĂ„ga om balans och underlag”. Det blev resultatet av Samverkansgruppen för hĂ€stvĂ€lfĂ€rds (se faktaruta) möte pĂ„ tisdagen. Inför mötet hade underlag i form av ett utkast till remiss och ett presentationsmejl skickats ut till gruppen och banorna. FrĂ„gan om barfotakörning har engagerat mĂ„nga Ă€ven utanför samverkansgruppen och Ă„sikterna om sĂ„vĂ€l öppna arbetsformer som sakfrĂ„gan har skiftat.


– Barfota- och underlagsfrĂ„gorna Ă€r komplexa och berör i princip alla inom sporten. Vi ville dĂ€rför gĂ„ ut med frĂ„gan brett för att skapa ett engagemang efter att först ha jobbat igenom utkastet inom bland annat samverkansgruppen, sĂ€ger Svensk Travsports chefsveterinĂ€r Göran Åkerström.
– Nu blev tĂ„gordningen lite annorlunda eftersom vi var otydliga med att det rörde sig om ett utkast. Travsveriges engagemang Ă€r dock vĂ€ckt och gĂ„rdagens möte i samverkansgruppen var verkligt givande, men vi vill Ă€ndĂ„ ha fler synpunkter och idĂ©er frĂ„n de banor som Ă€nnu inte svarat pĂ„ utkastet, fortsĂ€tter Göran.
PÄ mötet presenterades ocksÄ djurskyddslagstiftning om hovvÄrd, hovbeslag och skydd mot halka och hur den lagstiftningen Àr sÀrskilt aktuell vid tÀvling och trÀning av hÀstar, dÀr kraven Àr högre Àn vid annan hÀstverksamhet. LÀs mer...

Årsmötet

TR hade Ärsmöte 16 april pÄ Solvalla. Styrelsen fick 2 nya ledamöter Thomas Uhrberg (ersatte Mats RÄnlund som avböjt omval) Erik Adielsson (ersatte Kjell Brandt som avböjt omval)
Jan-Olov Persson omvaldes till styrelsen. Jan Halberg valdes till ordförande för ytterligare ett Är. Till ny vice ordförande valdes Peter Eriksson.

Efter Ärsmötet besökte Johan Lindberg och Petter Johansson oss och presenterade bl a. det nya anmÀlningssystemet som Àr i det nÀrmaste klart och kommer att testköras i sept.-okt.  
för att genomföras fullt ut senast vid Ärsskiftet. Regionsportchefer med ansvar för bl a. propositioner(kommer att fÄ klara arbetsbeskrivningar frÄn ST). Banorna har fÄtt möjlighet att dela lopp
med mÄnga anmÀlda i de lÀgre klasserna (finansieras av centrala medel).

Johan lade fram ett förslag om vissa förbud mot barfotakörning som TR skickat ut till de lokala ordförandena (som ocksÄ deltog i presentationen) för att fÄ en bred uppfattning hur vÄra medlemmar
uppfattar förslaget. 13 maj har samverkansgruppen möte och dÄ skall frÄgan behandlas och TRs styrelse vill ha ett sÄ brett underlag  som möjligt frÄn vÄra medlemmar till det mötet.
Breddtravet diskuterades flitigt och Johan lovade att det ska komma en utvÀrdering nÀr man kört nÄgon mÄnad till.

ATGs vd Hans Skarplöth gav oss en presentation om ATGs spelutveckling och presenterade en framtidsplan hur ATG skall Ätervinna förlorad spelmarknad och fÄ större andel av den totala spelmarknaden.
Hans berĂ€ttade att innan 1 aug. kommer ATG att presentera 6 nya chefer pĂ„ 9 avdelningar. En föredragning av det internationella spelet hanns ocksĂ„ med. ”Tratten”( ATGs affĂ€rsutvecklingsprojekt) och
utveckling av mötesplatser Bana-Tv-Ombud Àr andra projekt som ATG jobbar med.

STs ordförande Hans Ljungkvist presenterade bl a. banornas uppdrag . Statens avtal (utgÄr 30 juni 2014) förnyelse och modernisering. Precisera ATGs roll (sportens spelbolag). Finansiering av annan
hÀstnÀring (travet betalar i dag 48 milj.) Ny spelpolitik senast 2016.

Efter en mycket intressant och givande eftermiddag bjöds delegater och gÀster in till vÄr Ärsmiddag. Speciellt inbjudna hedersgÀster var tidigare mottagare av Riksförbundets guldnÄl.

Samma information till alla

PĂ„ grund av den senaste debatten i media om trĂ€narnas information till media vill TravtrĂ€narnas Riksförbund rekommendera sina medlemmar att inte sĂ€lja information som Àr exklusivt för betalsajter och inte finns tillgĂ€ngligt  för alla. Men vi ska komma ihĂ„g att skilja pĂ„ Ă€pplen och pĂ€ron. Att en trĂ€nare/kusk till exempel skriver en krönika i en tidning, Ă€r kontrakterad för att deltaga i tv-, web-, eller radioprogram Ă€r helt naturligt. Gör man ett jobb ska man fĂ„ ersĂ€ttning för det. ‹Att lĂ€mna information om sina hĂ€star inför tĂ€vlingar som vi inom travfamiljen tar spel pĂ„ Ă€r en helt annan sak. Det Ă€r inget jobb. DĂ€r bör man sjĂ€lvklart förstĂ„ att det ligger i sakens natur att vara sĂ„ öppen som möjligt. 87 procent av alla vĂ„ra intĂ€kter (prispengar) kommer frĂ„n spelet. Att dĂ„ undanhĂ„lla information för att kortsiktigt fĂ„ betalt slĂ„r direkt mot travsporten.

FrÄgan kommer att tas upp pÄ Riksförbundets Ärsmöte för diskussion.

Styrelsen

TravtrÀnarnas Riksförbund

FörsÀkringsavtal 2014

FörsÀkringsavtalen i vÄra kollektiva försÀkringar för 2014 (LÀnsförsÀkringar och IF) Àr klara och finns för nedladdning under avtal.

Snart dags för Ärsmötet

TRs styrelse kallar medlemsföreningarna till ÄrsstÀmma 16 april kl. 10.00 (kaffe och smörgÄs 9.30) i Kongressen pÄ Solvalla.
Skriftlig kallelse med dagordning kommer att skickas till ordförande i respektive förening senast 8 dagar före mötet.
Solvalla, JĂ€gersro och Åby har 2 representanter övriga föreningar 1 vardera.

Lokal trÀnareförening eller enskild travtrÀnare som önskar behandling av Àrende vid ordinarie Ärsmöte, skall senast 14 dagar före Ärsmöte göra
skriftlig framstÀllning till Riksförbundets styrelse med uppgift om Àrendets art och förslag till ÄtgÀrd.

InlÀgg i Travronden 21 februari

Gör om – gör rĂ€tt!
Utan hĂ€stĂ€gare skulle travsporten inte fungera. Just nu hĂ„ller man pĂ„ att ta bort en stor del av ”vip-kĂ€nslan” som Ă€r enormt viktig för hĂ€stĂ€garna. Att fĂ„ ett travprogram hemskickat Ă€r ingen stor sak, men har alltid varit nĂ„got vĂ„ra kunder uppskattar, men i dessa besparingstider verkar det vara just den hĂ€r punkten som man skĂ€r ner pĂ„, vilket enligt oss Ă€r helt galet och ett steg i fel riktning.


I september hade vi i TR representanter med pÄ ett informationsmöte dÀr Àven alla andra Bas-organisationer deltog. DÀr fick vi information frÄn ATG:s konsulter angÄende att spara in pÄ travprogram, men vi alla tyckte att deras utredning var svag och inte tillrÀckligt bra. Vi pÄpekade det till dÄvarande generalsekreteraren dÀr vi visade vÄrt missnöje om ut redningen, plus att vi levererade konstruktiva idéer om hur vi kunde bespara utan att det skulle drabba vÄra viktigaste kunder, alltsÄ hÀstÀgarna.

LĂ€s mer...

Fler artiklar...

Sida 7 av 12

<< Första < FöregÄende 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 NÀsta > Sista >>

hit counter joomla