Nyheter

SÀkerhetsgruppen har möte 29/8

DÄ kommer frÄgan om utrustning /sulky kommer att diskuteras.

  • Hur skall vi frĂ„n trĂ€narhĂ„ll agera?
  • Mot vilka stĂ€ller vi kraven ST/tillverkarna?

Kom gĂ€rna med förslag till TR sĂ„ vi kan framföra dessa pĂ„ mötet. Även § 48 i tĂ€vlingsreglementet (HĂ€stens utrustning) kommer att diskuteras.

Maila till Staffan [ Den hÀr e-postadressen Àr skyddad frÄn spamrobotar. Du mÄste tillÄta Javascript för att visa e-postadressen ] eller Jan [ Den hÀr e-postadressen Àr skyddad frÄn spamrobotar. Du mÄste tillÄta Javascript för att visa e-postadressen ].

Skrivelse till ST:s sportavdelning

HÀr Àr en skrivelse som vi skickade till Svensk Travsports sportchef Per Wetterholm. Vi tar upp ett önskemÄl om att lÀgga unghÀstlopp tidigare under tÀvlingsdagarna, eftersom de unga hÀstarna generellt sett behöver lÀngre tid för ÄterhÀmtning innan hemresan - Àn Àldre hÀstar.

HÀr Àr skrivelsen >>

Skrivelse till ST:s styrelse

I april sÄ skrev vi en skrivelse till Svensk Travsports styrelse angÄende Peter Forssbergs utspel angÄende karenstiderna.

HĂ€r finns skrivelsen >>

Uppdaterat...

...med nya avtal och styrelsprotokollen frÄn Ärets möten, samt Ärsmötet.

TR:s skrivelse angÄende Nils Enqvist

Nils Enqvist dömdes i höstas till Ätta Ärs avstÀngning och tilltrÀdesförbud till alla travbanor i Sverige efter att ha erkÀnt att han anvÀnt anabolas steroider. Svensk Travsport yrkade pÄ livstids avstÀngning och har överklagat domen. Nu nÄgra mÄnader senare ser vi Enqvists hÀstar pÄ travbanorna med allt det som förknippas med "Nisse" - samma utmÀrkande utrustning och samma mÀnniskor runt hÀstarna. Det enda som egentligen saknas pÄ travbanan Àr "Nisse" sjÀlv.

Rolf Pettersson stÄr numera som trÀnare för hÀstarna, som fortfarande Àr uppstallade i Nils Enqvists stall. Pettersson medger ocksÄ att "Nisse" Àr med och trÀnar och stöttar trÀningen. För oss aktiva Àr detta "spektakel" givetvis oerhört provocerande, men det Àr ocksÄ graverande för travsportens trovÀrdighet. Vi kan se att Svensk Travsports reglemente inte rÀcker till i den hÀr frÄgan och sjÀlvfallet skulle vi önska att de hÀr kryphÄlen inte skulle kunna förekomma.

TravtrÀnarnas Riksförbund anser att det Àr oerhört viktigt att vi har ett reglemente som har en nolltolerans mot dopning av alla de former, sÄvÀl för djurskyddet som för travsportens trovÀrdighet. Men det handlar ocksÄ om att vi aktiva inom sporten har en gemensam vÀrdegrund som vi alla stÀller upp pÄ, dÀr dopning inte pÄ nÄgot vis accepteras. NÀr regelverket inte rÀcker till stÄr hoppet till att alla aktiva anvÀnder sin egen etik och moral.

Med anledning av att Svensk Travsports reglemente inte rÀcker till för att stoppa Nils Enqvist frÄn fortsatt medverkan i travsporten har TravtrÀnarnas Riksförbunds styrelse vid styrelsemöte den 3 februari tagit ett enhÀlligt beslut att pÄ det skarpaste rekommendera vÄra kolleger att ta avstÄnd frÄn all verksamhet som har med Enqvist att göra!

Styrelsen för TravtrÀnarnas Riksförbund

Sida 12 av 12

<< Första < FöregÄende 11 12 NÀsta > Sista >>

hit counter joomla