Ordf. Jan Halberg 070-641 74 03 jan.halberg@wangen.se

Den uppmärksammade protesten inför V86 på Jägersro i onsdagskväll gav en snabb replik från ST.

Redan på torsdag morgon så bjöds TRs styrelse in för möte med STs styrelse, detta kommer äga rum 25 september

Vår ordförande kommenterade Jägersrotränarnas tilltag till Rickard Hansson på Travronden redan under onsdagskvällen :

“I förra veckan ansåg Jan Halberg att organisationen Travtränarnas Riksförbund – där han är ordförande – åsidosatts av förbundet. Efter onsdagens protest på Jägersro är han tacksam.
– Jag är otroligt tacksam över stödet som Jägersros tränare visade, säger han.

– ST har helt enkelt inte tagit min organisation på allvar. De har väldigt tydligt visat att de inte bryr sig om vad vi tycker och vi har inte vid något tillfälle varit med i dialogen. Just nu känner jag stor uppgivenhet och jag och mina medlemmar i Travtränarnas Riksförbund lägger ner otroligt mycket tid och det kändes som att luften gick ur oss, sade Jan Halberg till Travronden förra veckan efter att tävlingsschemat blivit publikt.

Efter kvällens protestaktion av Jägersros tränare som, på egen hand, valde att skjuta upp V86-1 med en kvart vilket gjorde att hela den saxade V86-omgången fick konsekvenser ger Halberg beröm.
– Under eftermiddagen fick jag indikationer på att någon form av manifestation var på gång, men jag visste inte helst säkert.

Vad tyckte du om den?
– Joakim Lövgren som agerade talesperson uttryckte det på ett väldigt bra sätt: att man kört över oss. Samtidigt är jag tacksam, för jag upplever det lite som ett stöd från dem. Jag är otroligt tacksam att Jägersro tydligt tog det här initiativet.

Halberg är liksom sina kollegor fortsatt konfunderad över beslutsprocessen i Hästsportens Hus.
– Givetvis är jag part i målet men jag begriper inte varför man inte försökte att ha med sig de aktiva på den här resan. Jag förstår inte hur Travtränarnas Riksförbund inte ansågs vara en viktig organisation att föra en dialog med. Vi representerar ungefär 75 % av de startande hästarna.”

/ SH